Grotank 424

Bli först med att recensera denna produkt

1 137,30 kr

Availability: I lager

ELLER

Översikt

GT424 är ett hydrosystem från Nutriculture. Nutriculture är Europas största tillverkare av vattensystem för mindre odlingar. Systemet använder sig av Nutrient Film Technique som är dagens standard vid tomat och grönsaksodling. NFT har många fördelar jämfört med DWC, DPS, Ebb-o-Flod.

Grotank 424

Double click on above image to view full picture

Zooma ut
Zooma in

Fler bilder

Detaljer

NFT fungerar så att en tunn film (spridarmatta) placeras under rötterna. Vatten pumpas sedan upp via en slang till bordet och över spridarmattan. Mattan håller sig på så sätt jämnt fuktig hela tiden. Rötterna växer sen fast i spridarmattan och stormtrivs. Då det bara är en film av vatten och inte en bassäng som andra djupvattensystem så har man en absolut maximal syresättning till rötterna.

Vattnet rinner sedan ner i tanken igen. Då pumpen är igång dygnet runt i NFT system så behövs ingen syresten i tanken. Vatten i rörelse är alltid syresatt till 100%. Det enda som sätter en gräns för syresättningen är temperaturen på vattnet. Ett vatten i ständig rörelse ger också ett mycket stabilare pH värde samtidigt som det eliminerar uppbyggnaden av saltlagringar. Systemet kommer komplett med en tank på 20L, vattenpump, slang för tömning, pH testkit, topplock, bord, samt instruktionsmanual för montering. Systemet har måtten 101cm x 48cm x 20cm. Tankvolymen ligger 45.

Mer information

Manufacturer Nej

Produktetiketter

Använd mellanslag för att åtskilja etiketter. Använd apostrof (') för fraser.